latinica  ћирилица
27/04/2016 |  09:47 | Autor: sputniknews.com

Lavrov: Evropska bezbjednost u ćorsokaku

Borba protiv terorizma zahtjeva duže vrijeme i ogromne napore međunarodne zajednice, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Sergej Lavrov - Foto: AP
Sergej LavrovFoto: AP

"Da bi se izborili sa terorističkom agresijom, za šta će u svakom slučaju trebati duže vrijeme i ogromni napori, potrebno je do kraja ispraviti greške i prestati sa onim akcijama i političkim odlukama sa kojima se suočio region Bliskog istoka i sjeverne Afrike", rekao je Sergej Lavrov na Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbjednost.

Rezultati sjednice Savjeta Rusija-NATO potvrđuju da situacija sa evropskom bezbjednošću se nalazi u ćorsokaku, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

“Kako je potvrdila nedavna sjednica Savjeta Rusija-NATO na nivou ambasadora koja je bila održana na insistiranje Sjevernoatlanskae alijanse nakon duge pauze koja je takođe bila inicirana njima. Situacija po pitanju evropske bezbjednosti ostaje u ćorsokaku“, rekao je ruski ministar.

Prema riječima Lavrova, među projektima praktične saradnje Rusije i NATO-a koje je zamrznula Alijansa bila je zajednička borba protiv terorizma.