latinica  ћирилица
27/04/2016 |  13:47 | Autor: sputniknews.com

Zaharova: Britanci su licemjeri

Ocjena Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije o ljudskim pravima u svijetu nije u skladu sa realnošću, smatraju u MIP Rusije.

Referat Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije o ljudskim pravima u svijetu je očigledan primjer licemjerja, izjavila je zvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova.

“Taj referat je primjer ogromnog licemjerja. Nažalost, to nije izuzetak. To je licemjerje koje je London izgradio na nivou državne politike“, rekla je ona na brifingu.

“U izvještaju se govori o planovima za jačanje stabilnosti u sjevernokavkaskom regionu. Ko u Rusiji to osporava? Stvar je u drugom - šta će to Londonu? Dobija se da Forin ofis otvoreno pokazuje miješanje u unutrašnje stvari suverene države. Pritom, malo zaboravljaju da mi naše unutrašnje stvari rješavamo uz velike napore ove države koje je umnogome usmjereno na destabilizaciju situacije kod nas u zemlji i konkretno u ovom regionu“, izjavila je Zaharova.

“Ko nastavlja da na svojoj teritoriji krije teroriste i one koji finansiraju njihovu delatnost? Odgovor je očigledan - to je London. Ko je podržavao kriminalne akcije, recimo Sakašvilija koji je izvršio masakr nad civilima u Јužnoj Osetiji. Odgovor je očigledan“, dodala je ona.


Bez obzira na ove činjenice, nastavila je Zaharova, London nastavlja sa neodgovornim izjavama o situaciji u Rusiji.

"Odbacuju se detalji i mnoge nijanse, a najviše koristi od toga imaju teroristi i ubice. Vidimo do čega dovode dvostruki standardi u ovoj sferi", dodala je predstavnica MIP Rusije.