latinica  ћирилица
28/04/2016 |  07:36 ⇒ 29/04/2016 | 10:01 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva sa šefom slovačke diplomatije Lajčakom o evropskom putu BiH (FOTO/VIDEO)

Premijerka Republike Srpske, Željka Cvijanović, u okviru posjete Slovačkoj, razgovarala je danas u Bratislavi sa šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom o evropskom putu BiH.
Sastanak: Cvijanović - Lajčak   (Arhiv) - Foto: RTRS
Sastanak: Cvijanović - Lajčak (Arhiv)Foto: RTRS

Izražena je i želja za još konkretnijom saradnjom u brojnim oblastima.

Sastanak: Cvijanović - Lajčak (foto: RTRS)

Premijerka Srpske, Željka Cvijanović, upoznata je sa tim na koji će se način Slovačka ponašati prema BiH i njenom evropskom putu s obzirom na to da ova zemlja preuzima predsjedavanje Evropskom unijom.

Prema njenim riječima, BiH je na evropskom putu važna podrška ministra inostranih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka .

Sastanak Cvijanović - Lajčak (foto: RTRS)

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak naveo je da mogućnosti za bolju saradnju u brojnim oblastima postoje, očekujući da će uskoro biti realizovani određeni projekti.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović tokom boravka u Slovačkoj sastala se i sa privrednicima te zemlje sa kojima je razgovarala o projektima ulaganja u željezničku infrastrukturu i poljoprivredu, kao i uspostavljanju bliskih veza Republike Srpske i slovačkog regiona Trnava.

Sastanak Cvijanović - Lajčak (foto: RTRS)

Cvijanovićeva je danas razgovarala i sa predstavnicima kompanije „CREDO Agency“.

Podsjećamo, tokom jučerašnjih sastanaka Cvijanovićeve s političkim predstavnicima i privrednicima ove zemlje, u centru pažnje bili su projekti željezničke infrastrukture i poljoprivrede, kao i uspostavljanje bliskih veza Republike Srpske i slovačkog regiona Trnava.