latinica  ћирилица
28/04/2016 |  11:56 | Autor: SRNA

CЈB Doboj: Lugar oštetio "Šume Srpske" za 87.998 KM

Protiv šumarskog tehničara Šumskog gazdinstva Doboj čiji su inicijali B.S. podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je nesavjesnim postupanjem u vršenju službe oštetio Јavno preduzeće "Šume Srpske" za 87.998 KM, saopšteno je iz dobojskog Centra javne bezbjednosti.
Policija Republike Srpske - Foto: SRNA
Policija Republike SrpskeFoto: SRNA

Ovo lice se sumnjiči da je tokom 2014. godine u lugarskom reonu Duga Njiva u zaseoku Brgula na području Doboja zatekao 232,52 metra kubna bespravno posječenih stabala vrijednosti 48.121 KM, koje je evidentirao, ali nije transportovao na lokaciju predviđenu za čuvanje oduzetih drvnih sortimenata.

Osumnjičeni ova bespravno posječena stabla nije obezbijedio od krađe, niti je uočenu krivično-pravnu radnju prijavio nadležnim institucijama.

On se sumnjiči da tokom 2014. godine nije evidentirao 461,96 metara kubnih bespravno posječenih stabala, vrijednosti 39.877 KM u lugarskom reonu Duga Njiva u zaseoku Skipovac, na područje Doboja, niti je krivično-pravnu radnju prijavio nadležnim institucijama.

Ovo krivično djelo rasvijetljeno je nakon izvršene kontrole nadležnog Šumskog gazdinstva Doboj i Republičke šumarske inspekcije.