latinica  ћирилица
28/04/2016 |  12:00 ⇒ 13:48 | Autor: RTRS

Predstavljen 27. broj časopisa "Argumenti" (VIDEO)

U Banjaluci je predstavljen 27. broj časopisa za društvena i politička pitanja "Argumenti".
Argumenti - Foto: RTRS
ArgumentiFoto: RTRS

Časopis se bavi analizom savremenih društvenih i političkih odnosa u BiH, regionu i svijetu. Namijenjen je stručnoj javnosti, i distribuira se na fakultete u Republici Srpskoj, BiH i regionu. Nakon deset godina postojanja, časopis "Argumenti" postigao je najveći i najkvalitetniji tiraž. 

Protiv Republike Srpske vodi se hibridni rat, a vehabijska ideologija jedna je od glavnih prijetnji za Srpsku, istakao je Predrag Ćeranić, u svom radu "Bezbjednosne prijetnje Republici Srpskoj" u novom broju časopisa "Argumenti".

- Naravno da namjere aktera hibridnog rata treba prepoznati, na njih ukazati, a ono što jeste posebno opasno je ona druga bezbjednosna prijetnja, vrlo aktuelna koja dopire iz tih enklava vehabijske organizacije, danas poznati kao paradžemati - smatra Ćeranić.

U ovom broju "Argumentata" objavljen je i govor predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, u Narodnoj skupštini u julu 2015. godine o Referendumu kao izrazu narodne volje.

Glavni i odgovorni urednik časopisa Milan Ljepojević kaže da "Argumenti" argumentovano daju odgovore na sva pitanja na području Republike Srpske, BiH i regiona.

Ljepojević je istakao da je časopis "Argumenti", na oko 200 strana, ispunio osnovni cilj - da bude aktuelan.