latinica  ћирилица
28/04/2016 |  13:24 | Autor: SRNA

Novaković: Podržati rad interresorne radne grupe

Poslanik NDP-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Momčilo Novaković pozvao je srpske predstavnike na nivou BiH da učestvuju u radu interresorne radne grupe čiji je zadatak da pronađe način drugačijeg izbora troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.
Momčilo Novaković (foto: oslobodjenje.ba) -
Momčilo Novaković (foto: oslobodjenje.ba)

"U ovom trenutku nemamo bolje rješenje od formiranja ove radne grupe. Moramo početi ozbiljne pregovore stranaka i naroda u parlamentu BiH o izboru stranih sudija u Ustavnom sudu BiH da bismo došlo do kvalitetnog rješenja", rekao je Novaković novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će interresornu radnu grupu činiti predstavnici oba doma parlamenta BiH i sudije Ustavnog suda BiH.

"Predložićemo da u Republici Srpskoj bude formirana stručna grupa koja će biti logistička podrška poslanicima koji će raditi u interresornoj radnoj grupi", dodao je Novaković.

On tvrdi da formiranje ove grupe ne znači odustajanje od referenduma o Danu Republike.

Novaković smatra da su poslanici SNSD-a u parlamentu BiH neprincipijelni, jer nisu podržali zaključak da bude formirana ova radna grupa.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je juče zaključak da bude formirana interresorna radna grupa čiji je zadatak da pronađe način drugačijeg izbora troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.