latinica  ћирилица
28/04/2016 |  14:40 | Autor: TANЈUG

Beograd domaćin EP u fudbalu na pijesku

Beograd i Srbija biće u prilici da u ovoj godini, poslije prvenstva Evrope u vaterpolu i futsalu, predstave novi spektakl pošto će biti domaćini kontinentalnog šampionata u fudbalu na pijesku.
Beograd - Foto: ilustracija
BeogradFoto: ilustracija

Prvenstvo Evrope održaće se od 24. do 26. juna na Adi Ciganliji na montažnom stadionu kapaciteta 2.469 mjesta.

Reprezentacija Srbije još nije formirana, a za sada su selektoru Dejanu Kneževiću nastup potvrdili kapiten državnog tima u futsalu Marko Perić i bivši fudbaleri Crvene zvezde Dejan Milovanović i Nikola Mijailović.

Promoteri turnira biće nekadašnji fudbalski reprezentativci Srbije Marko Pantelić i Mateja Kežman.

- Za mene je bič soker puno sunca, poteza, majstora i uživanja. Postoji i sportski duh i pravo uživanje za one koji vole majstorije. Mi sa velikog fudbala smo voljeli da igramo futsal i bič soker, u kojem nema taktike, igra se na gol više - poručio je Pantelić, sa kojim se složio i Kežman.

- Pokušaćemo svi zajedno da popularizujemo ovaj sport. Traži se dosta atrakcije i lijepih poteza. Intresantna je ideja i svi smo tu da pomognemo jer je šteta da Srbija kao fudbalska nacija nema bič soker - zaključio je Kežman.

Ovaj projekat podržali su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Grad Beograd, Fudbalski savez Srbije i Svjetska asocijacija za fudbal na pijesku.

Pored Srbije na Evropskom prvenstvu učestvovaće Portugalija, Rusija, Italija, Švajcarska, Španija, Ukrajina i Francuska, dok je ulaz na sve utakmice besplatan.