latinica  ћирилица
28/04/2016 |  16:05 | Autor: TANЈUG

Priveden osumnjičeni za seksualne napade u Kelnu

Na njemačko-švajcarskoj granici uhvaćen je glavni osumnjičeni za seksualne napade u Kelnu u novogodišnjoj noći, saopštili su danas predstavnici njemačke policije.

Njemačka policija je u pograničnom gradu Konstancu, sačekala izručenje osumnjičenog iz obližnjeg švajcarskog grada Krojclingen, a potom uhapsila 19-godišnjaka osumnjičenog za seksualne napade.

Napadi u Kelnu šokirali su Njemačku i povećali zabrinutost javnosti zbog priliva imigranata, prenosi AFP.

Tužilaštvo je dobilo više od 1.100 krivičnih prijava, uključujući više od 480 optužbi za seksualno zlostavljanje.

Napadi su inicirali gnev ekstremno desničarskih grupa koji su migrante nazvali "seks džihadisti".

Osumnjičeni 19-godišnjak uhapšen je juče, nakon što ga je primjetio radnik obezbjeđenja u supermarketu u Konstancu, kako krade cigarete i namirnice.

"Neimenovani radnik obezbjedenja ga je potom pratio peške preko švajcarske granice, zatim kontaktirao njemačke policajce, koji su upozorili švajcarske graničare.

"Јedan od graničara je prepoznao 19-godišnjeg mladića sa potjernice kao navodnog glavnog izvršioca napada u novogodišnjoj noći u Kelnu", piše u saopštenju njemačke policije.

Početkom mjeseca je već počelo suđenje 33-godišnjem Marokancu u Diseldorfu pod optužbom za seksualno zlostavljanje tokom novogodišnjih proslava u tom gradu.

U Kelnu, tri osobe su osuđene za krađu tokom novogodišnjih proslava, ali policija je priznala da većina počinilaca seksualnih napada nikada neće biti uhvaćena.