latinica  ћирилица
28/04/2016 |  18:35 ⇒ 20:40 | Autor: RTRS

Trebinje: Radnici u gradskoj administraciji tvrde da Vučurević vrši mobing (VIDEO)

Teške optužbe na račun gradonačelnika Trebinja. Grupa radnika trebinjske gradske administracije, nakon nuspjelih pregovora putem sindikata, tužila je Slavka Vučurevića. Zauzvrat, dobili su premještaj na druga radna mjesta.
Slavko Vučurević - Foto: RTRS
Slavko VučurevićFoto: RTRS

Radnici Vučurevića optužuju za mobing, degradiranje i ponižavanje. Desetak radnika Vučurevića tuže zbog neisplaćenih dijelova ili cijelih regresa, i zimnica, za protekle četiri godine. Tvrde da su nesuglasice počele odmah po dolasku Vučurevića na mjesto gradonačelnika, a da su kulminirale početkom ovog mjeseca, kada su dobili nova rješenja. Uslijedila su, kažu, poslije prvog ročišta.

Zdravka Dangubić, bivša sekretarica prethodnog gradonačelnika, najprije je premještena u Arhivu, a od prije dvadesetak dana na mjesto stručnog saradnika za kanalizaciju, javne površine i azila za pse, u odjeljenju stambeno-komunalnih poslova. Sve, kako stoji u rješenju, zbog povećanog obima posla. Ništa ne bi bilo čudno, kaže, da nije smještena u parking-servis, sa kojim nema ništa, i gdje nema prostor i uslove za rad.

- Nije povećan obim posla. Mislim da je to samo hir načelnika i želja da me povrijedi, ponizi, poslije 31 godinu staža. Nemam mjesto da sjednem, kaže Dangubićeva.

Saša Pejović, kaže da je jedan od petoro radnika, koji su slično prošli. Dio kolega ćuti.

- Bio sam kurir, a sad sam u parking-službi. Navodno zbog povećanog obima posla, a na moje mjesto doveden je drugi, rekao je Pejović.

Ogorčeni radnici tvrde da su nekoliko puta, pojedinačno i putem sindikata, pokušali riješiti zahtjeve. Ni Agencija za mirno rješavanje sporova, nije uspjela da pomiri strane. U jednom od dopisa stoji da je Vučurević neisplaćivanje primanja pravdao manjkom novca. Radnici su presavili tabak i tužili. Kažu da su pojedinci pozivani na razgovor, da odustanu od tužbe.

- Mislim da je u pitanju mobing jer kada se kandidovao, prijetio je da neću ostati na tom mjestu, zašto- ne znam, istakla je Dangubićeva.

Do gradonačelnika nismo došli, jer nam je u kabinetu rečeno da je odsutan. Radnici tvrde da im, i pored promjene radnog mjesta, iznosi plata nisu mijenjani. Sračunali su, kakve li slučajnosti, da im nova rješenja ističu noć uoči predstojećih lokalnih izbora.