latinica  ћирилица
29/04/2016 |  11:48 ⇒ 14:14 | Autor: SRNA

Kalifornija: Sukobi na Trampovom predizbornom skupu (VIDEO)

Grupa od dvadesetak demonstranata uhapšena je tokom protesta ispred hale u kojoj se održavao predizborni skup potencijalnog kandidata Republikanske stranke za predsjednika SAD Donalda Trampa u Kosta Mesi u južnoj Kaliforniji.

Demonstranti su razbili prozor patrolnog policijskog vozila, te marširali u znak protesta i blokirali saobraćaj kada je policija u punoj opremi pokušala da rastjera okupljene u Kosta Mesi u Kaliforniji, javili su lokalni mediji.

Kancelarija lokalnog šerifa objavila je na "Tviteru" da je dvadesetka ljudi tom prilikom uhapšeno, ali nisu prijavljene veće povrede.

Tramp je posjetio Kosta Mesu, grad u kome živi više od 100.000 ljudi, od kojih je trećina španskog ili latino-američkog porijekla, u nadi da će pridobiti podršku u Kaliforniji, gdje glasači izlaze na birališta 7. juna.

Koverta sa sumnjivim prahom u Trampovim kancelarijama

Koverta sa bijelim prahom poslata je u kancelarije u Njujorku potencijalnog kandidata američke Republikanske stranke za predsjedničke izbore u SAD Donalda Trampa.

Koverat je izazvao paniku u kancelarijama, ali je kasnije utvrđeno da je bezopasan.

Pet službenika i policajac smješteni su u izolaciju radi sumnjivog praha. Provjerom je utvrđeno da je prah bezopasan.

Slični incidenti dešavali su se i ranije. Tokom proteklog mjeseca, na adresu Trampovog sina Erika stigla je koverta sa prahom i porukom da, ukoliko njegov otac ne odustane od kandidature, naredno pismo neće biti lažno.

Tokom istog mjeseca, pismo prijeteće sadržine poslato je i Trampovoj sestri Merijen, koja je sudija u Okružnom apelacionom sudu u Pensilvaniji.

Tramp se našao na udaru kritika pojedinih političkih neistomišljenika i glasača zbog komentara o ženama, izbjeglicama i imigrantima.