latinica  ћирилица
30/04/2016 |  16:11 ⇒ 17:36 | Autor: TANЈUG

Stefanović: Debakl opozicije

Potpredsjednik SNS-a Nebojša Stefanović ocijenio je da su opozicione stranke, predstavnici bivšeg režima i manjih udruženja, na današnjem protestu doživjeli debakl.
Nebojša Stefanović - Foto: RTRS
Nebojša StefanovićFoto: RTRS

Stefanović je od njih zatražio da prihvate činjenicu da su na izborima pretrpjeli žestok poraz. 

- Tražimo od njih da prihvate činjenicu da su pretrpeli žestok poraz i ogroman debakl na ovim izborima - rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u sjedištu SNS-a.

- Oni ne brane ništa. Oni se trude da zadrže svoje privilegije, fotelje, vlast koliko god mogu, ali narod ih ne želi i to je bolna činjenica sa kojom ne mogu da se pomire - rekao je Stefanović.

Rekao je da se ispred sjedišta RIK-a u Beogradu okupilo oko 1.700 ljudi, koji su, kaže, organizovano autobusima došli iz Kraljeva, Pančeva...Naveo je da su se okupili oni koji su za i koji su protiv NATO, oni koji su protiv otvaranja fabrika, koji su pljačkali od hendikepirane djece.

- Oni su krali na izborima i tako se ponašali i zato misle da će se svi ponašati kao oni - rekao je Stefanović.

- Mi vodimo politiku tako da štitimo građane, ali nećemo da štitimo njihovu banditsku politiku - poručio je on.

Stfanović je ''debakl'' opozicije ilustrovao rezultatima izbora u Vojvodini gdje je, kako je rekao, DS u pokrajnskoj skupštini imala 56 poslanika, a sada ih ima 10, dok je SNS imao 22, a sada 63.

- Od 45 opština u Vojvodini u 40 smo ubjedljivo pobijedili. U Beogradu smo sem u opštinama Vračar, Stari grad i Novi Beograd pobijedili ubjedljivo, i to smo na Novom Beogradu na parlamentarnim izborima ubjedljivo pobijedili - rekao je Stefanović.

Istakao je da je narod izašao i rekao šta želi, a to je da Srbijom vladaju pošteni i odgovorni, a ne oni koji su pljačkali i misle da će danas ovakvom vrstom kampanje moći da se vrate da pljačkaju.

- Mi nigdje nismo nikoga ni na šta prisiljavali, niti nam pada na pamet, niti nas interesuje da negdje vladamo. Opštine nisu naša očevina, već građani odlučuju kome će da daju povjerenje - rekao je Stefanović.