latinica  ћирилица
01/05/2016 |  12:17 | Autor: SRNA

Vučić: Opoziciji neću dozvoliti da ruši državu

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće dozvoliti opozicionim partijama da ruše državu, njenu stabilnost i krhku demokratiju zarad svojih interesa i fotelja.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je poručio građanima ne treba da brinu i da će sve biti u redu kada opozicija pod pritiskom "ugura" još jednu stranku u parlament i dočepa se skupštinskih privilegija.

"Ćerajte me, u redu je. Biće da će preći cenzus, pa eto vam skupštinskog restorana i plate", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska Operativnog centra Vojske Srbije.

On je naveo da ga protest opozicije u Beogradu nije "ni fascinirao, ni uplašio", ističući da će okupiti više ljudi u selu Žagubica, nego što je okupilo nekoliko opozicionih partija u centru glavnog grada.

Vučić je rekao da je čovjek za kojeg opozicija tvrdi da je "fantomski birač" od 144 godine, odnosno jedan od navodno mrtvih na spisku glasača, Sretan Branković iz sela Grča, opština Vitina, i da ima 44 godine.

On je naveo da je "zaplet" nastao zbog greške u matičnom broju i da je to bila jedina konkretna primjedba koja se čula na protestu opozicije.

Vučić je osudio napad na novinarku TV Pinka Gordanu Uzelac tokom opozicionog protesta.