latinica  ћирилица
02/05/2016 |  11:30 | Autor: SRNA

Pale: Dobrotvorni koncert za nastavak izgradnje Sabornog hrama

Crkvena opština paljanska organizovaće sutra dobrotvorni koncert za nastavak izgradnje Sabornog hrama na Palama posvećenog Saboru Svetog Arhangela Gavrila, potvrdio je danas protonamjesnik Marko Glavaš.
Saborni hram na Palama - Foto: arhiv
Saborni hram na PalamaFoto: arhiv

Glavaš je istakao da se dobrotvorni koncert duhovne i etno-muzike organizuje uz blagoslov njegovog preosveštenstva episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija, koji je i administrator Mitropolije dabrobosanske, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Glavaš je rekao da će koncert pod nazivom "Hramu iz srca umjetnika" biti organizovan u saradnji sa Muzičkom akademijom u Istočnom Sarajevu, a, između ostalih, učestvovaće i poznati beogradski dramski umjetnici Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović.

On je dodao da je organizaciju koncerta podržala i opština Pale sa načelnikom Miodragom Kovačevićem.

Planirano je da koncert bude održan na platou ispred hrama, sa početkom u 19.00 časova, a nakon njegovog završetka u prostorijama Ekonomskog fakulteta na Palama biće organizovan koktel tokom kojeg će gosti, predstavnici političkog, vjerskog, privrednog i kulturnog života Republike Srpske i BiH, kao i članovi diplomatskog kora, moći da daju priloge za izgradnju hrama.

"Na platou ispred hrama biće postavljene priložničke kutije gdje će moći da se daruju prilozi za nastavak izgradnje i dovršetak Sabornog hrama", naglasio je Glavaš.