latinica  ћирилица
02/05/2016 |  16:21 | Autor: TANЈUG

Bafet: Pogrešan predsjednik ne znači debakl

Američki milijarder i investitor Voren Bafet kaže da će izbor narednog američkog predsjednika biti od značaja za čitav svijet, ali da neće naštetiti ekonomiji.

U današnjem gostovanju na američkoj televizijskoj stanici Si-En-Bi-Si, Bafet je ponovio da vjeruje u američku ekonomiju, prenosi agencija AP.

"Izbor pogrešnog predsjednika neće naštetiti ekonomiji", izjavio je Bafet, koji, kako navodi AP, podržava kandidatkinju Demokratske partije za predsjednika SAD Hilari Klinton.

Bafet se osvrnuo i na politiku američke Uprave federalnih rezervi (FED), navodeći da je ta institucija, generalno gledano, uradila dobar posao, ali da je teško predvidjeti posljedice dugog zadržavanja kamatnih stopa na ovako niskom nivou.

Niko ne može, kako je rekao, da predvidi posljedice dugog perioda niskih kamatnih stopa, jer se to nikada prije nije dogodilo, ali se američka privreda, kako je istakao, znatno oporavila od recesije iz 2008. godine.

Proteklog vikenda je održan godišnji sastanak akcionara Bafetovog investicionog fonda Berkšir Hatavej, na kom je, kako navodi AP, Bafet satima odgovarao na pitanja dioničara, kojih je, prema njegovim procjenama, bilo oko 40.000.