latinica  ћирилица
03/05/2016 |  08:02 ⇒ 09:26 | Autor: SRNA

Šamac- Vaskršnje veče folklora

U Crkvini kod Šamca održano je Vaskršnje veče folklora na kome su učestvovala kulturno-umjetnička društva iz Republike Srpske, Srbije i Hrvatske.
Šamac -  "Vaskršnje veče folklora" - Foto: SRNA
Šamac - "Vaskršnje veče folklora"Foto: SRNA

Publici su se predstavila kulturno-umjetnička društva Posavina iz Crkvine, "Branislav Nušić" iz Borova, "Đoko Patković" iz Bobote, Liješće iz Broda, Vučijak iz Podnovlja, Kolo iz Banjaluke, "Miloševac" iz Miloševca, društva Mladost iz Kovina i sa Pala, te Hor Heruvimi iz Šamca.

Veče je otvorio predsjednik Skupštine opštine Šamac Predrag Marinković koji je naglasio da je KUD Posavina iz Crkvine, organizator ove manifestacije, pokazao da zna na pravi način predstaviti svoju mjesnu zajednicu i opštinu, te da opravdava postojanje.

On je ocijenio da je nagrada, koja je dodijeljena ovom društvu povodom Dana opštine Šamac, zaslužena i naglasio da je njihov rad prepoznao i Razvojni program UN.

- KUD Posavina je dobar ambasador kulture opštine Šamac - istakao je Marinković.

Predsjednik ovog KUD-a Dragica Marinković napomenula je da je društvo osnovano prije tri godine i da ga je za rad ove godine lokalna zajednica nagradila Plaketom za razvoj kulture na području opštine.

Marinkovićeva je naglasila da je misija društva da okuplja djecu oko kulturnih dešavanja i da budu prepoznatljivi kako na ovom području, tako i šire.