latinica  ћирилица
03/05/2016 |  12:47 | Autor: RTS

Hidink: Ranijeri mi se zahvalio što smo im pomogli

Gus Hidink je otkrio da je primio poziv od Klaudija Ranijerija, kome je glas drhtao, nekoliko minuta nakon što je Čelsi remijem sa Totenhemom donio titulu Lesteru. „Nije rekao mnogo. Osim "hvala", jedno pet puta...", rekao je holandski trener.
Gus Hidink - Foto: Wikipedia
Gus HidinkFoto: Wikipedia

Bila je to vrlo napeta utakmica na Stamford Bridžu - u kojoj je Totenhem postao prva premijerligaška ekipa koja je dobila devet kartona. Sve je okončano sukobom na ulazu u tunel londonskog stadiona, u kome je čak bio umješan i Gus Hidink.

Sve to se brzo zaboravilo, međutim, kada je Hidinku zazvonio telefon.

“Nedugo poslije posljednjeg zvižduka, pozvao me je Ranijeri. Pozvao me je i zahvalio nam se zbog onoga što smo uradili u drugom poluvremenu, a ja sam mu naravno čestitao na osvajanju titule. Nisam vidio suze jer nije bio u pitanju video-poziv, ali glas mu je drhtao. Nije rekao mnogo, osim “hvala" pet puta", rekao je Hidink.

A šta je Ranijeri rekao javnosti, nakon velikog uspjeha. Tačnije, nakon ozvaničenja velikog uspjeha.

"Ponosan sam. Igrači su bili fantastični. Njihova koncentracija, odlučnost i timski duh nam je ovo omogućio. Zaslužili smo da budemo šampioni", rekao je Ranijeri, prenio je Bi-Bi-Si.

"Srećan sam zbog igrača, predsjednika i svih zaposlenih u klubu, ali i zbog cijele zajednice grada Lestera i naših navijača", rekao je Ranijeri, koji je prošle godine preuzeo klub nakon užasne, u svakom smislu te riječi, epizode na klupi Grčke.

"Nisam ovo očekivao kada sam došao u klub. Јa sam pragmatičan čovjek, želim da pobjeđujem iz utakmice u utakmicu i da pomognem mojim igračima da napreduju. Nikada nisam razmišljao gdje će nas to dovesti", dodao je 64-godišnji italijanski trener, šampion prvi put u životu.