latinica  ћирилица
03/05/2016 |  14:24 | Autor: SRNA

Karamarko: BiH prvorazredni interes Hrvatske

Predsjednik HDZ-a Hrvatske Tomislav Karamarko izjavio je da je BiH prvorazredni saobraćajni, privredni i bezbjedosni interes Hrvatske.

- Apsolutno smo za tu gradnju mostova, a posebno za podizanje kvaliteta života - rekao je prvi potpredsjednik Vlade Hrvatske Karamarko, koji se na Ivanivci kod Ravnog danas sastao sa delegacijom HDZ-a BiH, predvođenom liderom te stranke Draganom Čovićem, i zvaničnicima Dubrovačko-neretvanske županije.

Karamarko je prilikom susreta rekao da je Hrvatska spremna da pomogne da se poveća kvalitet života ljudi u BiH, a posebno Hrvata koji su u toj zemlji konstitutivni narod.

Iz HDZ-a BiH saopšteno je da je na današnjem sastanku, koji je održan u Osnovnoj školi na Ivanici, razgovarano o pograničnoj saradnji i razvoju Ivanice.

Delegacije su se saglasile da zajednički treba da djeluju da bi prostor Ivanice zaživio u punom kapacitetu.

Čović je novinarima rekao da ima mnogo problema u komunikaciji, koji se mogu olakšati.

- Želimo da ovdje stvorimo ambijent za ulaganje i da olakšamo život ljudima, te otvorimo vrata svima koji ovdje vide budućnost - dodao je Čović.

Prema njegovim riječima, Ivanica i Ravno, koji su nadomak Dubrovnika, imaju puno neiskorištenih potencijala, poput pećine Vjetrenice, koja će danas ponovo biti otvorena za posjetioce.