latinica  ћирилица
03/05/2016 |  19:38 | Autor: B92

Zvezda 27. put šampion Srbije!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije za sezonu 2015/2016!
Crvena Zvezda (foto: MN Press) -
Crvena Zvezda (foto: MN Press)

"Crveno-beli" su dominirali čitavim tokom sezone i potpuno zasluženo osvojili 27. titulu u klupskoj istoriji.

Time su se ponovo osamili na vječnoj listi i sada imaju jedan trofej više u nacionalnom prvenstvu, od najvećeg rivala Partizana.

Izabranici Miodraga Božovića posao su završili tri kola prije kraja plej-ofa zbog boljeg međusobnog skora sa ekipom Čukaričkog.

Zvezda ima devet bodova viška u odnosu na Čukarički, a prema propozicijama Superlige sljedeći parametar poslije osvojenih bodova koji se gleda jeste međusobni skor u regularnoj fazi takmičenja.

Novi šampion je u jesenjem delu savladao "Brđane" sa 3:1, da bi u drugoj utakmici potpuno razbili protivnika i ostvarili jednu od najubjedljivijih pobjeda u sezoni – 7:2.

Ekipa iz Ljutice Bogdana ima fantastičnu gol razliku – na 33 utakmice postigli su čak 85 golova, uz samo 22 primljena i oborili rekord po broju uzastopnih pobjeda.

Zvezda je tokom sezone nanizala 24 uzastopna trijumfa, zaustavio ih je bivši trener Nenad Lalatović sa Vojvodinom (0:0), dok su prvi poraz doživjeli prije nekoliko dana od Čukaričkog, u 33. kolu.

I ovoga puta Lalatović je imao presudnu ulogu, pošto je zaustavio nalet Čukaričkog i vodio Lale do preokreta na Banovom brdu (2:1). Ekipa Milana Lešnjaka vodila je na svom terenu poslije nevjerovatnog nesporazuma Bojana Nastića i Marka Kordića i užasna reakcija Vošinog golmana. To je iskoristio Saša Јovanović koji je imao lak posao da loptu sprovede u praznu mrežu.

Međutim, Novosađani su napravili potpuni preokret u drugom poluvremenu – u 68. minutu Nemanja Miletić je poslije solo akcije precizno gađao suprotni ugao, da bi u finišu Nikola Trujić uz dosta sreće i pomoć golmana Nemanje Stevanovića postavio konačan rezultat.