latinica  ћирилица
04/05/2016 |  13:09 ⇒ 13:10 | Autor: SRNA

Crna Gora: Poslanici DF-a sukobili se sa obezbjeđenjem Skupštine

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore danas su se sukobili sa obezbjeđenjem Skupštine Crne Gore.
Crnogorski parlament - ulazak poslanika - Foto: vijesti.me
Crnogorski parlament - ulazak poslanikaFoto: vijesti.me

Do sukoba je došlo nakon što je obezbjeđenje pokušalo da pretrese poslanike tog opozicionog saveza. Nakon toga došlo je do guranja, a čule su se i pogrdne riječi.

Nakon što su ušli u zgradu parlamenta, poslanici DF-a su razvili transparent na kojem je pisalo "Sloboda ili ništa" i uzvikivali "Milo lopove".

Povratak poslanika DF-a u Skupštinu, nakon devet mjeseci bojkota skupštinskih sjednica, obilježio je, srećom, samo verbalni sukob i guranje sa obezbjeđenjem na ulazu u parlament.

Obezbjeđenje, koga je više nego inače, pretresalo je svakoga ko je ušao u zgradu, uključujući novinare koji su danas prošli rigorozniju kontrolu.

Tenzije u holu Skupštine zbog nesvakidašnje atmosfere kulminirale su kada poslanik DF-a Branko Radulović nije dozvolio da ga policija pretrese.

Uz povike "bitange" i "fukare", poslanici DF-a su, ipak, ušli i ispred novinara kratko pozirali sa transparentom "Sloboda ili ništa".

Potom su krenuli u kancelarije poslaničkog kluba u kome ih nije bilo devet mjeseci.

Na pitanje novinara zašto je danas veći broj policajaca koji pretresaju, kako se ispostavilo, ne samo poslanike već i novinare, jedan od pripadnika objezbjeđenja kratko je rekao: "Svi znate zašto ste danas ovdje".

Prema nezvaničnim informacijama, razlog većeg broja policajaca u Skupštini je i to što su u zgradi, navodno, i članovi neformalne grupe obezbjeđenja DF-a.

Sjednica Skupštine Crne Gore, iako najavljena za 12.00 časova, još nije počela i neizvjesno je vrijeme početka.