latinica  ћирилица
04/05/2016 |  13:43 ⇒ 14:16 | Autor: RTRS

Stevandić: Građani Srpske da ne nasjedaju na provokacije

Predsjednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić pozvao je građane da ne nasjedaju pokušajima provokacije sukoba u Republici Srpskoj koji bi bili, kako je rekao u interesu nekoga sa strane.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Rekao je da je predsjednik SDS-a Mladen Bosić proteste organizovao zato što je uvidio da gubi na lokalnim izborima i da postoji veliko nezadovoljstvo u njegovoj stranici.

Stevandić je rekao da su načelnici opština u kojma je na vlasti SZP dobili nalog da napune autobuse, te da će isto vjerovatno uraditi i predstavnici vlasti, te da će zbog toga na proteste morati doći samo oni koji se boje za posao, ako se ne odazovu.

“Ako se građani ipak odazovu, apelujem da ne dođe do kontakta, jer je puno mržnje i to vrlo lako može da eskalira. Drago mi je da je SNSD promijenio formulaciju iz kontraprotest u mitinig , rekao je Stevandić.

Dodao je da je očigledno da je neko iskoristio političku podjeljenost u Republici Srpskoj da bi podmetnuo sukobe.

STEVANDIĆ: BOSIĆ PRIZIVA SUKOBE GRAĐANA

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić tvrdi da predsjednik SDS-a Mladen Bosić, najavom protesta 14. maja u Banjaluci, priziva sukobe građana u Srpskoj.

"Savez za promjene je samo puki izvršilac plana sukoba u Republici Srpskoj, a kreator tog plana nije iz Srpske. Bosić je juče najavio `narodni protest` da bi spasio sebe od kraha na lokalnim izborima i smjene sa funkcije predsjednika SDS-a", rekao je Stevandić u Banjaluci.

On kaže da Bosić, koji nema nikakvu odgovornost za Banjaluku i Republiku Srpsku, pokušava da u sukob uvuče opravdano nezadovoljne građane, da ga započne u Banjaluci, a posmatra iz Sarajeva ili Brčko distrikta.

Stevandić tvrdi da je Bosić dao instrukcije da načelnici opština u kojima je SDS na vlasti finansiraju organizaciju i prevoz učesnika protesta, koji su uglavnom zaposleni u lokalnoj administraciji.

"Bosić je, umjesto da oda počast ubijenim vojnicima u Dobrovoljačkoj ulici, pobjegao u Banjaluku da ne bi nasekirao lidera SDA Bakira Izetbegovića, zahvaljujući kojem je izabran za člana Kolegujuma Predstavničkog doma parlamenta BiH", dodao je Stevandić.

On smatra da je najbolje da narod ne učestvuje na protestima 14. maja u Banjaluci.

Izvor: Nezavisne/Srna