latinica  ћирилица
04/05/2016 |  16:45 ⇒ 17:21 | Autor: RTRS

Stanari zgrade u Gorici protestvuju zbog skidanja brojila

U novizgrađenoj zgradi u trebinjskom naselju Gorica, u kojoj živi 11 porodica boračkih kategorija, radnici Elektro Hercegovine zamijenili su nova električna brojila starim.
Brojila - Foto: RTRS
BrojilaFoto: RTRS

Stanari zgrade, ogorčeni zbog ovog postupka, pomoć su zatražili u gradskoj upravi. Iz Elektro Hercegovine objašnjavaju da se radi o redovnoj kontroli i da će do kraja dana prvobitna brojila biti vraćena. 

Stanari tvrde da je 10 brojila uklonjeno bez prethodnog obavještenja i bilo kakvog objašnjena. Kažu da su na mjesto postojećih, novih brojila stavljena stara, proizvedena prije više od 40 godina.

"Mi tražimo da se sve vrati u prvobitno stanje, novac nisu dali oni nego Ministarstvo i Grad, jedino ako mi nismo zaslužili nove već daj stare. Tražimo da nam se obrazloži", kaže stanar Goran Јanjetović.

U Gradskoj upravi kažu da ne znaju razlog za uklanjanje brojila, a o cijelom slučaju obavijestiće CЈB Trebinje.

"Mogu da kažem da smatram da je to bila bespotrebna aktivnost. Nadam se da će kroz dijalog doći do zadovaljavajućeg rješenja", izjavio je Rajko Đapin načelnik Odjeljenja za boračko- invalidsku zaštitu Grada Trebinja.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević kaže: "Ovo je klasičan akt nasilja nepoštenom radnjom".

U Elektro Hercegovini objašnjavaju da se bespotrebno diže prašina jer se radi o redovnoj kontroli mjernih uređaja, koji će biti vraćeni do kraja dana.

"Mogu da kažem da ćemo mi istog dana vratiti ova brojila. Razlog skidanja je bila redovna kontrola", rekao je za RTRS Nebojša Novčić, izvršni direktor za tehničke poslove Elektro Hercegovine.

Stanari zgrade potpisali su ugovore o snabdijevanju sa Elektro Hercegovinom.

S obzirom na to, objašnjavaju u ovom preduzeću, brojila su njihovo vlasništvo i nemaju obavezu da o popravkama i privremenim zamjenama obavještavaju korisnike.