latinica  ћирилица
04/05/2016 |  20:37 ⇒ 20:37 | Autor: B92

Mercedes- Ne favorizujemo Rozberga

Tim Fomule jedan Mercedes uputio je otvoreno pismo navijačima u kom odbacuje optužbe javnosti da favorizuje Nika Rozberga ispred Luisa Hamiltona.
Formula 1 - Foto: AP
Formula 1Foto: AP

U pismu se navodi da se u ovom timu da ne radi samo za jednog vozača u ekipi i dodao da ne postoji "tim A" i "tim B". Mercedes je na taj način indirektno odbacio optužbe "teoretičara zavjere".

Posljednjih dana se na društvenim mrežama se spekuliše kako u Mercedesu postoje dva tima, jedan koji radi za Nika Rozberga, a drugi za Luisa Hamiltona, dvostrukog uzastopnog svjetskog prvaka.

Hamilton je u prve četiri trke u šampionatu imao mnogo problema i drugi je sa 43 boda zaostatka u generalnom plasmanu iza klupskog kolege Nika Rozberga, koji je pobijedio u sve četiri trke ove sezone i ima 100 bodova.

“Uspjeh koji smo postigli posljednjih godina nije došao slučajno. Sve što smo radili radili smo za tim. Ljude koje vidite na stazi su samo vrh ledenog brijega, ali oni su savršen primjer onoga šta predstavljaju. Oni pobjeđuju i gube zajedno. imamo najbolje momke i djevojke na svijetu u svojim redovima, oni rade sjajan posao iz nedjelje u nedjelju. Oni to rade za tim, a ne za jednog ili za drugog vozača. Svaki član tima je zaslužio svoje pravo da bude među elitom svog zanata, a mnogo su se žrtvovali da bi bilo tako“, navodi se između ostalog u pismu.