latinica  ћирилица
05/05/2016 |  09:38 | Autor: B92

Ronaldo: Finale sa Atletikom biće teško ali posebno

Kristijano Ronaldo smatra da će finale Lige šampiona sa gradskim rivalom Atletikom biti teško, izjednačeno, ali posebno.
Kristijano Ronaldo - Foto: getty
Kristijano RonaldoFoto: getty

Real je do drugog finala sa Atletikom u posljednje tri godine stigao minimalnom pobjedom u dvomeču sa Mančester Sitijem.

"Bilo je tjesno, ali igrali smo bolje od Sitija, stvorili više šansi, bili intenzivniji na terenu. Očekivali smo pritisak Sitija poslije našeg gola, ali smo kontrolisali igru. 1:0 je "malo" vođstvo, ali smo srećni što smo u finalu", rekao je Ronaldo.

Real je rano poveo u srijedu na Santjago Bernabeuu preko Gareta Bejla, u nastavku je imao prilika za još golova, ali je strijepio za rezultat do posljednjeg sudijskog zvižduka.

"Imali smo šansi za gol preko Modrića i mene, ovo je bio tip utakmice koju smo tako mogli da "ubijemo". Nismo uspjeli, bilo je neizvjesno, ali bitno je da smo u finalu. Tamo će biti teško, kao i svako finale, šanse su 50-50, ali srećni smo što ćemo igrati, biće to posebna utakmica", istakao je Ronaldo.

Portugalac se vratio na teren poslije dvonedjeljne pauze zbog povrede.

"Ljudi su sumnjali u mene, ne znam zašto. Znaju da sam se brzo oporavio, zadovoljan sam svojom igrom", rekao je Ronaldo.

Finale Lige šampiona između Reala i Atletika na programu je 28. maja na stadionu San Siro u Milanu.