latinica  ћирилица
05/05/2016 |  11:41 | Autor: RTS

Đoković: Tokom OI neću provoditi vrijeme u olimpijskom selu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru želi da osvoji zlatnu medalju i dodao da tokom takmičenja neće provoditi vrijeme u olimpijskom selu. Srpski teniser pohvalio je i mladog Ćorića, rekavši da ima veoma dobar odnos sa njim.
Novak Đoković - Foto: Getty Images
Novak ĐokovićFoto: Getty Images

Novak Đoković je poslije pobjede nad Bornom Ćorićem u drugom kolu turnira u Madridu bio zadovoljan svojom igrom, a posebno je pohvalio svog protivnika.

“Zadovoljan sam izdanjem. Igrao sam protiv mladog igrača prvi put u karijeri, a on je u formi. Gledao sam njegov meč protiv Almagra, koji je prošle nedjelje osvojio turnir. Pobijedio ga je lako. Tu je zaslužio veliko poštovanje. Poznajemo se veoma dobro. Mnogo puta smo trenirali. Vidim pomalo sebe u njemu. Igramo sličnim stilom. On je sjajan borac. Za njegove godine je veoma zreo i mentalno jak. Imamo veoma dobar odnos. Danas smo odigrali prvi zvanični meč. Bilo je zabavno.", istakao je Novak.

Novinare su zanimali i planovi Đokovića za predstojeće Olimpijske igre u Riju.

Đoković je na Igrama 2012. godine u Londonu poražen u polufinalu od pobjednika turnira Britanca Endija Mareja, dok je na Igrama u Pekingu osvojio bronzano odličje.

Đoković je izjavio da će prije početka Igara, dok se bude privikavao na vremenske uslove, provoditi mnogo vremena u olimpijskom selu družeći se sa sportistima, ali da će mu od 5. avgusta, pa sve do završetka takmičenja, biti potreban "lični prostor, privatnost i mir za treninge".

Takođe, ni Marej tokom Igara u Riju neće biti u olimpijskom selu, već će biti sa teniskom reprezentacijom Velike Britanije.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta.