latinica  ћирилица
05/05/2016 |  12:14 | Autor: B92

Pelegrini: Real u polufinalu nije pokazao da je bolji tim

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini smatra da Real nije pokazao da je bolji tim, u polufinalu Lige šampiona.
Manuel Pelegrini - Foto: AFP
Manuel PelegriniFoto: AFP

Dvomeč dva tima sa skupo plaćenim zvijezdama riješen je jednim golom tokom 180 minuta, Garet Bejl je pogodio u ranoj fazi revanša na Santjago Bernabeuu.

"Razočaran sam jer ovo je bila veoma nezivjesna utakmica u kojoj oba tima nisu stvorila mnogo šansi. Naravno, kada ne uđete u finale propustite veliku priliku. Trebalo nam je i malo sreće, ali to nije razlog što nismo pobijedili. Mislim da Real nije pokazao da je bolji od nas. Meč je bio veoma sličan prvom kojem smo odigrali na Etihadu. Nismo zaslužili da izgubimo jer je Real postigao gol nakon odbitka", rekao je Pelegrini.

Pelegrini bi svoju posljednju sezonu na klupi Sitija mogao da završi na katastrofalan način, jer mu je ugrožena četvrta pozicija u Premijer ligi koja vodi u kvalifikacije za LŠ.

Real će u finalu, 28. maja na San Siru, igrati sa madridskim Atletikom koji je u drugom polufinalnom duelu eliminisao Bajern.

Biće to repriza finala iz 2014. godine kada su Atletiko dijelile sekunde od titule prvaka svijeta, ali je Real izjednačio preko Serhija Ramosa, a potom i bio ubjedljiv u produžecima 4:1.