latinica  ћирилица
05/05/2016 |  13:20 | Autor: B92

Matić na ljeto napušta Čelsi, prelazi u Јuventus?

Srpski fudbaler Nemanja Matić ovog ljeta napustiće Čelsi i pojačati redove Јuventusa, prenijeli su danas britanski mediji.
Nemanja Matić - Foto: Facebook
Nemanja MatićFoto: Facebook

Јedan od tabloida "Dejli ekspres" tvrdi da je "Stara dama" spremna da plati 25 miliona evra za srpskog reprezentativca.

Prema navodima tog lista predstavnici Јuventusa i Čelsija pregovaraju više od nedjelju dana, a u redovima šampiona Italije su uvjereni da će dogovor uskoro biti i postignut.

Matić se ove sezone uklopio u lošu sezonu Čelsija, pošto je postigao samo jedan gol na 30 utakmica u Premijer ligi, gdje je odlaskom Žozea Murinja sa mjesta trenera izgubio mjesto u prvoj postavi.

Reprezentativac Srbije je u Čelsi prvi put došao 2009. godine iz slovačkih Košica, ali nije uspio da izbori mjesto u timu, pa je 2011. potpisao za Benfiku.

Nakon što je postao najbolji igrač portugalske lige, Murinjo je insistirao na njegovom povratku na Stamford Bridž, pa ga je doveo u transferu vrijednom 27 miliona evra.

Osim Matića, Čelsi bi moglo da napusti još nekoliko igrača koji nisu u planovima novog menadžera Antonija Kontea.

Brazilac Oskar je takođe interesantan Јuventusu, ali i kineskim klubovima, DŽon Obi Mikel navodno ima ponudu turskog Fenerbahčea, a iako je Belgijanac to demantovao, Čelsi bi mogao da proda i golmana Tiboa Kurtou.