latinica  ћирилица
05/05/2016 |  14:32 | Autor: SRNA

Savanović: Najavljenim protestima Sarajevo hoće da u Banjaluci napravi haos

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović smatra da najavljenim protestima Sarajevo hoće da u Banjaluci napravi haos, što neće biti dozvoljeno.
Milenko Savanović - Foto: SRNA
Milenko SavanovićFoto: SRNA

"Ovo nije dobra poruka javnosti i narodu, da praktično, mi unutar sebe organizujemo proteste, jedni i drugi. Smatram da je to odnos Sarajeva i Banjaluke. Praktično, Sarajevo hoće da u Banjaluci napravi haos, što se naravno neće dozvoliti", rekao je Savanović, komentarišući izjavu generalnog sekretara SNSD-a Luke Petrovića da će SNSD smatrati izdajnicima sve koji dođu na miting Saveza za promjene 14. maja.

Prema njegovim riječima, opredjeljenje aktuelne Vlade i politike je vidno i konstantno u smislu očuvanja Republike Srpske i svega što podrazumijeva atribute Srpske.

Savanović je istakao da političari iz Republike Srpske koji rade u zajedničkim organima BiH pokušavaju da "svoje nečinjenje, ili neznanje, ili nehtijenje za Republiku Srpsku prikriju i da prebace akcenat na Srpsku".

"Smatram da nije dobro to što rade i vjerovatno će oni jednog dana biti svjesni te činjenice, da nema potrebe za tim, jer imamo sve legalne institucije, a ulica je nešto što nikada nije poželjno i nikada se ne zna šta se iz nje može izroditi", dodao je Savanović.

On je istakao da oni koji nisu bili u ratu i koji nisu preživjeli rat devedesetih godina prošlog vijeka vjerovatno nisu svjesni šta znači ulica i ako se nešto otme kontroli, šta se može vidjeti iz iskustva susjednih zemalja i šire.

Savez za promjene najavio je proteste za 14. maj u Banjaluci u 12.00 časova u Parku Mladen Stojanović, a SNSD je najavio miting istog dana na Trgu Krajine.