latinica  ћирилица
05/05/2016 |  15:12 | Autor: SRNA

U petak oblačno sa slabom kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u većini područja, a sredinom dana mogući su pljuskovi sa grmljavinom.
Vrijeme - Foto: RTRS
VrijemeFoto: RTRS

Јutro će biti malo svježije i oblačno, oko rijeka i po kotlinama biće magle, dok će na jugu biti vedro, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana biće malo toplije i promjenjivo oblačno vrijeme uz sunčane periode, ali i dalje uz povremenu kratkotrajnu kišu i pljuskove na istoku, jugoistoku i ponegdje na sjeveru i zapadu.

Јutarnja temperatura vazduha biće od tri do devet, na jugu od osam do 12, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu od 21 do 25 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Čemerno šest, Kalinovik, Han Pijesak, Goražde, Drinić devet, Mrkonjić Grad 10, Gacko i Ribnik 11, Sokolac, Novi Grad, Bihać 12, Nevesinje, Srebrenica, Drvar 13, Banjaluka, Prijedor, Zvornik, Sarajevo, Tuzla i Zenica 14, Rudo 15 stepeni.

U Foči, Doboju, Gradačcu i Livnu u 14.00 časova izmjereno je 16 stepeni, u Bileći, Srpcu i Bijeljini 17, Višegradu 18, u Mostaru i Trebinju 20, a u Neumu 22 stepena.