latinica  ћирилица
05/05/2016 |  15:48 | Autor: SRNA

"Zavetnici" pozivaju na skup podrške Republici Srpskoj

Srpski sabor "Zavetnici" upozorio je danas da iza namjere opozicije u Republici Srpskoj da "nelegitimno promijeni vlast zapravo stoje oni koji pokušavaju da degradiraju nezavisnost Republike Srpske, temelje njene državnosti i slobode".
"Zavetnici" - Foto: RTRS
"Zavetnici"Foto: RTRS

"Više od dve godine 'Zavetnici' upozoravaju na proces destabilizacije i podrivanja Srpske koji sprovode zapadni centri moći oslanjajući se na opoziciju, pojedine nevladine organizacije i instrumentalizovane novinare i analitičare. Takvi pokušaji kulminirali su najavom protesta opozicije u Banjaluci, koju prate neskrivene poruke o državnom udaru", napominje se u saopštenju "Zavetnika".

U saopštenju se ističe da, svojim principijelnim stavom, jasno definisanom spoljnom politikom i uvažavanjem najviših nacionalnih interesa, državno rukovodstvo Republike Srpske predstavlja smetnju onima koji žele unitarizaciju BiH, ali i potpuno ukidanje Republike Srpske.

"Zavetnici' ne učestvuju u partijskom životu u Srpskoj, ali ovo pitanje je od suštinskog i najvećeg nacionalnog značaja i zbog toga pozivamo sve naše članove i simpatizere u Republici Srpskoj da se okupimo 14. maja na Trgu Krajine u Banjaluci u 12.00 časova na velikom skupu pod nazivom 'Srcem za Republiku Srpsku - Stop izdaji', u organizaciji državnog rukovodstva Srpske i svih onih koji žele da sačuvamo našu Republiku Srpsku", ističe se u saopštenju "Zavetnika".