latinica  ћирилица
05/05/2016 |  17:29 ⇒ 21:12 | Autor: RTRS

Dobojski NDP pred rasulom (VIDEO)

Nakon što je kompletan teslićki NDP prešao u Socijalističku partiju, problemi i u dobojskom NDP-u.
NDP - Foto: ilustracija
NDPFoto: ilustracija

O tome je najglasnije progovorila član Glavnog odbora ove stranke u Doboju Mitra Đuričić, koje se dobojski ogranak stranke odrekao kada se usprotivila štetnim namjerama pojedinaca u tom gradu.

Uputila je otvoreno pismo predsjedniku NDP-a Draganu Čaviću u kojem ga upozorava da stranku zbog pojedinačnih interesa čelnika napušta članstvo i od njega traži da imenuje koordinatora za Doboj kako bi se zaustavilo urušavanje stranke.

Sve odluke NDP-a u Doboju donosi isključivo predsjednik Sretko Đurković i to onako kako odgovara gradonačelniku i njegovom SDS-u, tvrdi Mitra Đuričić. Kaže da ne može više da ćuti i posmatra urušavanje stranke zarad interesa SDS-a i pojedinaca.

- NDP je u Doboju izgubio svoj integritet ,dakle on nema ni identitet ni integritet jer je pod okriljem SDS-a, dakle NDP djeluje onako kako to zahtijeva SDS što se ne sviđa određenim članovima, kaže Mitra Đuričić

Đuričićeva je zadobila pažnju javnosti kada se usprotivila namjeri gradonačelnika Obrena Petrovića da Turističkoj organizaciji,čiji direktor je bila, nabavi farmu jelena lopatara. Smatrala je da je to štetna odluka , ali takvog mišljenja nije bio njen stranački šef Đurković, koji je ,umjesto nje podržao gradonačelnika i glasao za njenu smjenu.Đuričićeva tvrdi da je u svemu tome presudan lični interes predsjednika dobojskog NDP-a.

- Zna se ko učestvuje u određenim tenderima, ko radi i dobija određene radove, znate i sami koliko je Đurković uključen u sve te poslove opštine, dodaje Đuričićeva.

Đurković odbacuje navode o samovolji. Tvrdi da sve odluke donosi predsjedništvo, pa je tako donesena i odluka o smjeni direktorke Turističke organizacije. O svemu je kaže upoznat i predsjednik Dragan Čavić. Lične interese sa gradonačelnikom ne smatra spornim.

Nezadovoljni njegovim radom nedavno je NDP napustilo 30 članova sa Vučijaka. Đuričićeva je član Glavnog odbora i bude li isključena iz stranke, kako najavljuju, biće , nakon Dragutina Škrebića iz Teslića, drugi član Glavnog odbora iz dobojske regije koji je napustio NDP.