latinica  ћирилица
06/05/2016 |  08:02 ⇒ 13:29 | Autor: RTRS

Čiji avioni su bombardovali izbjeglice blizu Alepa? (VIDEO)

Ujedinjene nacije su potvrdile da je izbjeglički kamp u sirijskom gradu Sarmadi na 30 kilometara od Alepa bombardovan u četvrtak.
Bombardovana bolnica kod Alepa - Foto: Screenshot
Bombardovana bolnica kod AlepaFoto: Screenshot

Pretpostavlja se da je stradalo tridesetak izbjeglica, uključujući žene i djecu, veliki broj je povrijeđen, a objavljen je i snimak mjesta tragedije.

Portparol Bijele kuće DŽoš Ernest rekao je da avioni koalicije na čelu sa SAD nisu bili na zadatku u trenutku napada na kamp, kao i da ne postoji opravdanje za napade na nedužne civile.

Iz Ujedinjenih nacija je saopšteno da ovaj napad ima elemente ratnog zločina, dok se potom oglasio i britanski šef diplomatije Filip Hamond koji je prebacio krivicu na vlast u Damasku.

Napad na kamp se dogodio svega dan pošto su Moskva i Vašington saopštili da su dogovorili 48-časovni prekid vatre u Alepu, koji je bio poprište brutalnih sukoba proteklih nedjelja.

SIRIЈSKA VOЈSKA NIЈE GAĐALA IZBЈEGLICE

Sirijska vojska nije gađala izbjeglički logor u provinciji Idlib, na sirijsko-turskoj granici, rekao je sirijski vojni izvor.

"Sirijska armija nije gađala izbjeglički logor u Idlibu. Sirijska avijacija i artiljerija nisu dejstvovali u tom području posljednjih sedam dana. Optužbe protiv naše vojske su neosnovane", rekao je izvor agenciji RIA "Novosti".

Izvor: B92/Srna