latinica  ћирилица
06/05/2016 |  13:00 ⇒ 21:13 | Autor: SRNA

Na Drugom banjalučkom polumaratonu više od 5.000 učesnika (VIDEO)

Na Drugom banjalučkom polumaratonu očekuje se učešće više od 5.000 trkača, četiri olimpijca, više od 40 elitnih trkača, 100 štafetnih timova, kao i više od tri hiljade učesnika trke zadovoljstva, istaknuto je danas na konferenciji za novinare Organizacionog odbora polumaratona.
Banjaluka - Organizacioni odbora polumaratona - Foto: SRNA
Banjaluka - Organizacioni odbora polumaratonaFoto: SRNA

Biće održane tri trke, a glavna trka je na dužini od 21,1 kilometar. Trka počinje u 9.15 časova na Trgu Krajine, gdje je i cilj polumaratona.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović rekla je da je ovaj događaj uvršten u manifestacije od značaja za Srpsku, te da je Banjaluka prepoznata na sportskoj mapi Evrope.

"Ovim događajem pokazujemo naš stav prema sportu, kako takmičarskom, tako i rekreativnom",

rekla je Davidovićeva i izrazila nadu da će polumaraton podstaći omladinu i djecu u Srpskoj da se bave sportom.

Direktor trke Vladimir Selec najavio je da će na polumaratonu učestvovati četiri olimpijke - Olivera Јeftić i Ana Subotić iz Srbije, Slađana Perunović iz Crne Gore i Lucija Kimani iz BiH, koja je i promoter ovog sportskog događaja.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Јasna Brkić rekla je da je polumaraton prepoznat kao sportski događaj od posebnog značaja za promociju zdravog načina života i za potvrdu Banjaluke kao grada sporta i mladosti.

Ona je navela da će u Banjaluci na dan održavanja polumaratona, 8. maja, biti izmijenjen režim saobraćaja, te je zamolila sugrađane da zbog toga budu strpljivi i da posjete ovu sportsku manifestaciju.

Saobraćaj će biti sukcesivno obustavljan, ali će u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića biti obustavljen od 5.00 do 16.00 časova. Detalji o izmjeni režima saobraćaja objavljeni su na sajtu gradske uprave.

Banjalučki polumaraton podržale su kompanije "M:tel", "Nektar" i "Gasprom".

Prvi banjalučki polumaraton proglašen je za događaj godine u 2015. godini. Do cilja je stiglo 998 trkača iz 23 zemlje Evrope i svijeta - 260 žena i 738 muškaraca.