latinica  ћирилица
06/05/2016 |  15:00 ⇒ 21:05 | Autor: SRNA

Delegacija Slobodarske partije Austrije na mitingu "Srcem za Srpsku"

Poslanik Slobodarske partije Austrije u Evropskom parlamentu Harald Vilimski rekao je da će delagacija ove stranke prisustvovati mitingu "Srcem za Srpsku", koji je za 14. maj u Banjaluci najavila vladajuća koalicija u Republici Srpskoj.
Harld Vilimski - Foto: nezavisne novine
Harld VilimskiFoto: nezavisne novine

"Trebao bih lično da predvodim delegaciju, sa dogradonačelnikom Beča i potpredsjednikom stranke Јohanom Gudenusom", dodao je Vilinski.

On je napomenuo da se Republika Srpska pod vlašću predsjednika Milorada Dodika održala u najtežim trenucima i osnažila svoj međunarodni položaj.

"To je za nas jako bitno, jer naša stranka podržava Dodikovu politiku i zvaničnu politiku Republike Srpske", poručio je Vilimski.

On je ocijenio da treba biti oprezan sa protestima koje organizuje opozicija, jer na njihovo organizovanje dosta mogu uticati strani faktori, strani centri moći koji žele da destabilizuju patriotske vlade u regionu i Evropi.

"Takve demonstracije možemo viđeti u Makedoniji, gdje se dešava sličan scenario, gdje ljudi izlaze na ulicu, a pitanje je da li je to njihova želja ili tog faktora koji želi da destabilizuje jednu zemlju ili region", istakao je Vilimski.

On je naglasio da svaka stranka ima pravo da organizuje skup, ali to treba da bude miran skup koji će se održati u najboljem miru i redu.