latinica  ћирилица
06/05/2016 |  16:07 | Autor: SRNA

Nusra front bi mogao biti odgovoran za napad u Saramadi

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo danas da postoji mogućnost da su teroristi Nusra fronta odgovorni za napade na izbjeglički kamp u Idlibu, u Siriji.
Al Nusra   (Foto:thezentinel.sa) -
Al Nusra (Foto:thezentinel.sa)

Izbjeglički kamp je mogao biti granatiran iz višecijevnih raketnih bacača koje koristi grupa Nusra front u regionu, rekao je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Konašenkov je dodao da fotografije sa lica mjesta koje su objavljene na društvenim mrežama pokazuju da "nema kratera od avionske municije niti drugih tragova bombardovanja".

On je rekao da nije bilo avionskih letova, ruskih ili neke druge armije preko Sarmade u sirijskoj provinciji Idlib u blizini granice sa Turskom.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane rekao je da zapadni mediji navode da "Sirijska opservatorija za ljudska prava", sa sjedištem u Velikoj Britaniji, nije objavila nikakve informacije o napadu na izbjeglički kamp u Idlibu na svom zvaničnom sajtu, odnosno izjava o napadu na kamp je objavljena samo na "Fejsbuk" nalogu "Opservatorije", bez pominjanja datuma napada, prenosi "Sputnjik".

Portparol Bijele kuće DŽoš Ernest takođe je juče izjavio da u vrijeme vazdušnog napada u tom području nije bio aktivan nijedan avion SAD ili koalicije.

Sirijski vojni izvor rekao je agenciji RIA "Novosti" ranije u toku dana da sirijska vojska nije izvršila napad na izbjeglički kamp.

Јuče je saopšteno da je izbjeglički kamp u Idlibu, navodno, bio meta vazdušnog napada, pri čemu je najmanje 28 ljudi ubijeno, uključujući žene i djecu.