latinica  ћирилица
06/05/2016 |  16:56 ⇒ 18:17 | Autor: SRNA

Košarac: Kroz proteste destabilizovati institucije Srpske

Čelnici takozvanog Saveza za promjene su "izvođači radova" dijela međunarodne zajednice čiji je cilj da uruše institucije Srpske i da je destabilizuju, a taj posao hoće da urade i kroz proteste koji su najavljeni u Banjaluci, rekao je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

"SNSD je 10 godina gradio institucije Republike Srpske i želio da razvija Srpsku i da podstiče da Srpska u okviru BiH bude pitana, a ne kako to danas takozvani Savez za promjene radi, da institucije BiH budu nadređene Srpskoj", rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, pod dirigentskom palicom, dio međunarodne zajednice upravlja Mladenom Bosićem i ostalom svitom takozvanog Saveza za promjene za koje je vidljivo da su potpuno bezidejni i da nemaju podršku građana Srpske.

"To se vidi kroz izborne procese - 10 godina je SDS pokušavao kroz različite izborne procese da pobijedi SNSD i naše koalicione partnere, međutim njihova politika je potpuno prepoznata i taj oblik frustracije pod motivima dijela međunarodne zajednice se želi prenijeti kroz proteste najavljene u Banjaluci", smatra Košarac.

On je rekao da organizacija takvog protesta uopšte nije dobra za Republiku Srpsku, i nepotrebna je, te je vidljivo da se želi napraviti atmosfera pritiska i haosa u Banjaluci.

"Mnogo bolji od protesta je dijalog. Očigledno je da onda kad to institucije Republike Srpske, prije svega predsjednik Srpske Milorad Dodik, žele /dijalog/, oni ne dođu. To govori o tome da oni nemaju političke odgovornosti i hrabrosti prema građanima Srpske da u okvirima institucija Srpske razgovaramo i rješavamo određene probleme koji postoje", kaže Košarac.

Prema njegovim riječima, SNSD organizuje miting "Srcem za Srpsku" da potvrdi 10-godišnju politiku koja se bazira na pozitivnom odnosu prema Srpskoj, njenim institucijama, na potrebi da zajedno sa građanima SNSD voli i unapređuje Srpsku, da je razvija i raduje se njenom napretku.

On kaže da, naprotiv, Savez za promjene želi da u Sarajevu vidi svoju kuću i da tamo rješavaju svoje političe fantazije zajedno sa dijelom međunarodne zajednice.