latinica  ћирилица
06/05/2016 |  16:57 ⇒ 17:02 | Autor: B92

Dejvid Geta 8. jula na Egzitu

Najuticajniji svjetski muzički producent i di-džej Dejvid Geta nastupiće 8. jula na Egzit festivalu u Novom Sadu, najavili su danas organizatori.
Dejvid Geta (fota:hellomagazin.rs) -
Dejvid Geta (fota:hellomagazin.rs)

Geta je nedavno je u anketi Plej radija proglašen za najtraženijeg izvođača u Srbiji, uz pop pjevačicu Adele i grupe Prodidži i Koldplej.

Autor himne predstojećeg Evropskog prvenstva u fudbalu 2016, dolazi u Novi Sad sa najvećim scenskim spektaklom u svojoj karijeri.

Produkcija ovogodišnje turneje toliko je obimna da su svi vodeći festivali potvrdili nastup pariskog hitmejkera na svojim glavnim binama, rame uz rame sa najvećim stadionskim atrakcijama.

O njegovoj liderskoj poziciji u muzičkoj industriji govore i podaci da Geta iza sebe ima više od devet miliona prodatih albuma, te 40 miliona prodatih singlova, uz više milijardi na striming servisima i 4,3 milijarde pregleda na svom zvaničnom Јutjub kanalu, nevjerovatnih 55 miliona fanova na Fejsbuku, kao i 19 miliona pratilaca na Tviteru i četiri miliona na Instagram profilima.

Najveći hitmejker današnjice producirao je singlove zajedno sa najvećim muzičkim zvjezdama kao što su Dejvid Bouvi, Rijana, Snup Dog, Niki Minaž i drugi.

Francuz je za svoj novi singl odlučio da umjesto najvećih zvijezda, sarađuje sa fanovima, čime je oborio još jedan svjetski rekord, uključivši čak milion navijača u snimanje zvanične himne Evropskog prvenstva u fudbalu.

Odmah poslije Novog Sada, Geta se vraća u Pariz da bi zvanično i zatvorio Evropsko prvenstvo u fudbalu.