latinica  ћирилица
06/05/2016 |  19:09 ⇒ 21:07 | Autor: RTRS

U Doboju niko ne zna ko gradi spomenik žrtvama poplava (VIDEO)

U Doboju se još ne zna ko gradi spomenik žrtvama poplave. Građani i javnost Doboja ne protive se tome, ali smatraju da je prioritet bila gradnja spomenika za poginule borce. Gradska uprava o svemu ćuti, a borci traže od gradonačelnika da se izjasni da li će ispuniti obećano i početi gradnju spomenika.
Doboj: Spomenik žrtvama poplava u izgradnji - Foto: RTRS
Doboj: Spomenik žrtvama poplava u izgradnjiFoto: RTRS

Većina građana Doboja misli da je trenutno prioritet gradnja spomenika poginulim borcima jer su oni, kako kažu, to zaslužili jer su dali život za Srpsku.

Izričiti su i da spomenik za oko 1.800 poginulih boraca treba da se gradi u gradskom parku. Međutim, umjesto spomenika poginulim niče spomenik za 11 žrtava poplave. I ništa u tome nije sporno, osim što niko u Doboju ne zna ko gradi i ko finansira gradnju.

"Nas kao borce iritira to što se pod našim prozorima, pred našim prostorijama, pred našom spomen-sobom pravi ta vrsta spomenika. Za očekivati je bilo da to bude spomenik čiju gradnju čekamo već 20 godina", kaže Goran Suvajac, predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Doboj.

Borci traže od gradonačelnika da se izjasni da li će podržati gradnju spomenika poginulim borcima, kako je i obećao. Traže i precizne rokove. Da su ozbiljni u svojoj namjeri, pokazali su obnavljanjem zavjeta na mjestu gdje je postavljen kamen temeljac u gradskom parku.