latinica  ћирилица
06/05/2016 |  20:01 ⇒ 21:10 | Autor: RTRS

Mahovljanska petlja zatvorena od 9. maja (VIDEO)

Nastavlja se izgradnja auto-puta Banjaluka - Prnjavor. Ono što slijedi je izgradnja petlje "Mahovljani" zbog čega će od ponedjeljka doći do izmjena u saobraćaju. Zbog radova, Mahovljanska petlja biće zatvorena za sav saobraćaj.
Mahovljanska petlja - Foto: RTRS
Mahovljanska petljaFoto: RTRS

Planirano je da do kraja avgusta radovi na nadvožnjaku budu završeni. Desna strana nadvožnjaka, iz pravca Banjaluke, u velikoj mjeri je gotova, a zbog radova na lijevoj strani, i saobraćaj mora biti korigovan. Priključak sa magistralnog puta na mahovljansku petlju, u ponedjeljak će biti zavoren – trajno.

Iz Autoputeva savjetuju da vozači koji iz Banjaluke putuju za Laktaše, ipak idu magistralnim putem. Saobraćajna signalizacija već je prilagođena novom režimu saobraćaja.

Sva postojeća vertikalna saobraćajna signalizacija će biti prekrivena crnim folijama. Važna informacija za sve vozače, bilo da putuju iz pravca Gradiške ili Banjaluke je da se na ovoj petlji neće moći uključiti ili isključiti, već će saobraćaj biti pomjeren pet kilometara niže na petlju za Aleksandrovac.

Magistralnim putem saobraćaće se preko dana dok će, zbog postavljanja rasponske konstrukcije nadvožnjaka iznad puta, noću zbog bezbjednosti saobraćaj biti zatvoren. Na internet stranicama Autoputeva RS, ministrastva saobraćaja i veza Srpske i Auto-moto saveza objavljeni su detalji oko preusmjeravanja saobraćaja kako bi svi vozači što brže i bezbjednije stigli na odredište.