latinica  ћирилица
09/05/2016 |  21:42 ⇒ 21:47 | Autor: RTRS

Rim: Odigrani mečevi 1. kola

Na tunriru iz Masters serije u Rimu, danas su igrani mečevi 1. kola. Plasman u nastavak takmičenja, ostvarili su Raonić, Kirjos, Gaske, Sepi i Souza. Iznenađenje je eliminacija Monfisa i Dimitrova.
Tenis  (ilustracija) -
Tenis (ilustracija)

Miloš Raonić je uz dosta problema izborio plasman u 2. kolo Rima. Kanađanin crnogorskog porijekla je poslije velike borbe u tri seta uspio da slomi otpor Italijana Marka Ćekinata. Bilo je 6:4, 4:6 i 6:4. Ćekinato, koji je bio učesnik i banjalučkog Čelendžera, pružio je neočekivano dobar otpor 10. igraču svijeta. Ipak, pri rezultatu 2:2 u trećem setu, Raonić pravi brejk i rutinski privodi meč kraju.

Protivnik Raonića u 2. kolu, biće Nik Kirjos. 21- godišnji Australijanac je za samo sat vremena igra pobijedio malo poznatog Italijana Karuza 6:1 i 6:2.

I Rišar Gaske, je opravdao ulogu favorita. Francuz je sa 6:3 i 6:0 dobio zemljaka Benetoa.

Miljenik domaće publike, Fabio Fonjini, završio je nastup u Rimu u 1. kolu. Od njega je bio bolji Giljermo Garsija Lopez sa 6:1 , 7:6.

U nastavku takmičenja, gledaćemo i iskusnog Italijana Sepija, zatim Portugalca Souzu, Dominika Tima iz Austrije, Letonca Gulbisa.

Viktor Troicki, u utorak igra meč 2. kola protiv Јapanca Nišikorija, a meč ne bi trebalo da počne prije 14 časova.

Novak Đoković, koji brani titlu, na teren izlazi u srijedu. Njegov protivnik u 2. kolu, biće bolji iz duela Francuza Robera i Britanca Bedenea, dvojice kvalifikanata.

Mečeve iz Rima, možete gledati na našem programu.