latinica  ћирилица
13/05/2016 |  15:10 | Autor: SRNA

Galijašević: Soroševa podrška protestima "obara sve maske"

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević ocijenio je da informacije - da proteste opozicije u Banjaluci finansira "ozloglašeni proizvođač 'obojenih revolucija" DŽordž Soroš - moraju da budu dodatno upozorenje cjelokupnom stanovništvu kakvo i koliko zlo zapadni centri moći pripremaju svima u Republici Srpskoj, BiH i regionu.
DŽevad Galijašević (foto: Medija Centar Beograd) -
DŽevad Galijašević (foto: Medija Centar Beograd)

"Maske su konačno pale. Ova informacija je više nego ozbiljna i iskreno se nadam da su svi u regionu, bez obzira kojem narodu pripadaju, naučili lekciju o 'blagodatima obojenih revolucija' koje smo mogli da vidimo od Јugoslavije, preko arapskih zemalja, pa sve do Ukrajine", rekao je Galijašević.

On je dodao da činjenica da na proteste opozicije u Srpskoj, posredstvom svoje Fondacije "Otvoreno društvo", Soroš ovako direktno utiče pokazuje da tu nije riječ samo o disciplinovanju "balkanskih neposlušnika".

"Očigledno je riječ o 'igri' na mnogo višem nivou, koji prevazilazi Republiku Srpsku i BiH, ali i region, jer znamo šta se sve dešava u Grčkoj, Makedoniji, Crnoj Gori, pa i u Srbiji i Hrvatskoj", napomenuo je Galijašević.

Galijašević je pozvao stanovništvo svih zemalja u regionu da ne nasijeda na ovakve "igre", upozorivši i na medijsku pripremu velikih nereda u regionu koju predvode mediji pod kontrolom zapadnih i obavještajnih službi iz islamskog svijeta.

"Nije slučajno što su u region, posljednjih godina, stigle medijske kuće poput 'Al džazire' ili 'N1', koji je pod kontrolom navodno penzionisanog američkog generala Dejvida Petreusa, nekadašnjeg prvog čovjeka Centralne obavještajne agencije", istakao je Galijašević.

On je podsjetio i na nedavnu posjetu BiH aktuelnog direktora CIA DŽona Brenana, te na, kako je naveo, formiranje neosmansko-ustaškog saveza /Trilaterala BiH-Turska-Hrvatska/.

"Sve to ukazuje da je ponovna destabilizacije Balkana dugodišnji projekat čija je realizacije uveliko u toku", zaključio je Galijašević.

Internet izdanje "Pres Republika Srpska" objavilo je danas informaciju da Fondacija "Otvoreno društvo", čiji je osnivač i glavni finansijer Soroš, direktno finansira organizaciju protesta opozicije u Srpskoj, i to u iznosu od skoro pola miliona američkih dolara.

Soroševe dotacije opoziciji u Republici Srpskoj raspoređene su po regijama, a sudeći po imenima, očito je da su u sam projekat uključeni samo ljudi od najvećeg povjerenja, navodi "Pres".

U dokumentu na engleskom jeziku, datiran 20. aprila 2016. godine, a koji je u posjedu redakcije "Pres", ističe se da je hercegovačka regija /Slavko Vučurević/ dobila 47.400 američkih dolara, istočno-sarajevska 97.000, semberska /Mladen Bosić/ 97.700, dobojska /Obren Petrović/ 37.500 i banjalučka /Dragan Čavić/ 214.000 američkih dolara.

Riječ je o ukupnom iznosu od čak 486.600 dolara, što je kada se prevede u domaću valutu, nešto malo manje od 840.000 KM.