latinica  ћирилица
19/05/2016 |  11:30 | Autor: sputniknews.com

Takmičenje - Što negativnije o Erdoganu

Britanski magazin "Spektejtor" objavio je rezultate konkursa za najuvredljivije stihove o predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu. Pobijednik je bivši gradonačelnik Londona Boris DŽonson.
Boris DŽonson - Foto: vijesti.me
Boris DŽonsonFoto: vijesti.me

Kako je navela televizija “Skaj njuz“ stihove o predsjedniku Turske bivši gradonačelnik Londona izrecitovao u intervjuu jednom švajcarskom listu. Oni su se odnosili na “ljubav koja je procvjetala između turskog predsednika i jarca“.

Boris DŽonson je naveo da onaj ko želi grubo da se našali o Erdoganu, treba da ima mogućnost da to uradi u svakoj evropskoj državi.

Za pobjedu na konkursu bivši gradonačelnik Londona je dobio hiljadu funti.

Britanski magazin je objavio konkurs nakon incidenta sa njemačkim satiričarom i televizijskim voditeljem Јanom Bemermanom koji je u programu pročitao stihove o predsjedniku Turske. U njima se Erdoganu pripisuju seksualne perverzije i zločine protiv nacionalnih manjina i opozicije.

Nakon toga Ankara je u Berlin poslala notu sa zahtjevom da se pokrene krivični postupak protiv voditelja. Kasnije je njemačka kancelarka Angela Merkel odobrila istragu protiv Bemermana.