latinica  ћирилица
19/05/2016 |  14:52 ⇒ 14:55 | Autor: TANЈUG

Završene konsultacije o Vladi Srbije, Vučić kod Nikolića

Konsultacije o vladi predsednika Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, nosioca izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" završene su oko 14.45.
Vučić i Nikolić - Foto: TANЈUG
Vučić i NikolićFoto: TANЈUG

Vučić je sam stigao u zgradu Generalnog sekretarijata predsjednika Republike na Andrićevom vencu tačno u 14 sati.

Lider naprednjaka rekao je ranije danas novinarima da će predsjedniku Tomislavu Nikoliću iznijeti plan i program vlade i govoriti o tome gdje vidi Srbiju u budućnosti.

"Dalek je put do vlade, danas su tek konsultacije", ukazao je Vučić i dodao da je bitan cilj nove vlade, a to je da popravi imidž Srbije i poslovni ambijent, o čemu će, najavio je, više detalja iznijeti nakon razgovora sa predsjednikom Srbije.

Iz Predsjedništva je ranije najavljeno da će nakon sastanka Nikolić izdati saopštenje za medije, dok će se novinarima obratiti Vučić.

Prema Ustavu Srbije, kandidata za predsjednika Vlade parlamentu predlaže predsjednik, pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista.

U parlament je poslije vanrednih parlamentarnih izbora 24. aprila ušlo sedam lista - lista oko SNS, koja je osvojila 131 mandat, SPS-ЈS, SRS, Pokret "Dosta je bilo", koalicija oko DS, koalicija Dveri-DS S, koalicija LDP-LSV-SDS i pet manjinskih lista.

Tako bi na Andrićev venac na razgovor sa šefom države u narednim danima trebalo da dođu i Ivica Dačić, Vojislav Šešelj, Saša Radulović, Bojan Pajtić, Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović, Čedomir Јovanović, Boris Tadić, Nenad Čanak...

Prema Zakonu o predsjedniku, šef države je dužan da Narodnoj skupštini predloži onog kandidata za predsjednika Vlade koji može da obezbijedi izbor Vlade.