latinica  ћирилица
19/05/2016 |  16:29 | Autor: SRNA

Vučić: Na konsultacijama nije razgovarano o sastavu buduće vlade

Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da tokom današnjih konsultacija sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem nije bilo riječi o kadrovskim rješenjima za sastav Vlade.
Vučić i Nikolić - Foto: TANЈUG
Vučić i NikolićFoto: TANЈUG

Vučić je rekao novinarima da je predsjednika Srbije obavijestio da ima većinu za formiranje vlade i izložio plan o 10 osnovnih tačaka u kojima je potrebno postići ozbiljan napredak da bi Srbija bila moderna i uređena zemlja.

On je naveo da zna sastav vlade, izuzev za dva mjesta, da je vodio računa da to budu ljudi koji mogu da imaju rezultate, te da želi ljude koji su spremni da se bore za Srbiju bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju.

Vučić je najavio da bi nova Vlada trebalo da bude formirana početkom juna, prije posjete kineskog predsjednika.

Odgovarajući na pitanje o eventualnoj promjeni Ustava Srbije, Vučić je podsjetio da je za promjenu Ustava potrebna većina od 167 poslanika u parlamentu, te da je on ima, ali smatra da takva odluka zahtijeva široki konsenzus.

"Neću nametati promenu Ustava, bez obzira na to što sa lakoćom možemo da obezbedimo većinu od 167 glasova u parlamentu", rekao je Vučić.