latinica  ћирилица
19/05/2016 |  21:21 | Autor: SRNA

Novi Grad: Održane trke slobode

Na atletskom mitingu "Trke slobode" u Novom Gradu večeras je učestvovalo 650 učenika novogradskih osnovnih i srednjih škola.
Novi Grad - "Trke slobode" - Foto: SRNA
Novi Grad - "Trke slobode"Foto: SRNA

Organizatori su odlučili da izostane trka djece predškolskog uzrasta zbog kiše koja je počela padati pola časa prije početka manifestacije.

Otvarajući trke, zamjenik načelnika opštine Novi Grad Zoran Starčević podsjetio je da se atletski miting tradicionalno održava povodom 1. maja- Dana oslobođenja Novog Grada u Drugom svjetskom ratu i 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom.

On je zahvalio svim učesnicima koji su se odazvali uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama.

Najviše bodova u ukupnom plasmanu osvojila je Osnovna škola "Sveti Sava", drugo mjesto je Osnovna škola "Vuk Kardžić", treće Osnovna škola "Dragan Vujanović" Svodna i četvrto Osnovna škola "Branko Ćopić" Donji Agići.

Učenici Srednjoškolskog centra "Đuro Radmanović" osvojili su više medalja i bodova od učenika Gimnazije "Petar Kočić".

Ove godine u sklopu "Trka slobode" održana je i trka seniora na pet kilometara, u kojoj su učestvovala 22 takmičara.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Lucija Kimani iz Prijedora, druga je Tea Oljača iz Atletskog kluba "Sloboda" Novi Grad, a treće Teodora Pjević iz Prijedora.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Osman Јanuzović, drugi je Belmin Markanović, obojica iz Atletskog kluba Doboj Istok i treći Srđan Samardžić iz Atletski klub Banjaluka.

Predsjednik Društva pedagoga fizičke kulture Novi Grad Dejan Blagojević rekao je da će iduće sedmice biti održana trka za djecu predškolskog uzrasta koja danas nisu nastupila.

"Drago nam je da je sve prošlo bez problema i da učesnici nisu imali povreda", dodao je Blagojević.

On je rekao da je planirano da ubuduće na "Trkama slobode" bude omogućeno učešće učenika iz drugih opština.

"Trke slobode" organizuje opština Novi Grad uz tehničku podršku Društva pedagoga.