latinica  ћирилица
20/05/2016 |  13:51 | Autor: SRNA

SP pristupili članovi NDP-a Istočno Novo Sarajevo

Socijalističkoj partiji u Istočnom Novom Sarajevo danas je pristupilo više od polovine dosadašnjeg članstva Opštinskog odbora Narodnog demokratskog pokreta.
SP pristupili članovi NDP-a - Foto: SRNA
SP pristupili članovi NDP-aFoto: SRNA

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Slobodan Pajić istakao je da ova stranka konstantno jača svoje redove, što pokazuje i današnje pristupanje članova NDP-a.

"Oni su prepoznali naš program i našu socijalnu pravdu za svakog pojedinca, što je osnovni motiv naše stranke", istakao je Pajić nakon što su novi članovi potpisivali pristupnice.

On je podsjetio da SP učestvuje u vlasti u opštini Istočno Novo Sarajevo, gdje imaju jednog odbornika u Skupštini opštine, a nada se da će na predstojećim lokalnim izborima osvojiti tri odbornička mandata, kako bi još aktivnije učestvovali u razvoju lokalne zajednice.

Prema njegovim riječima, SP će na predstojećim izborima podržati kandidaturu sadašnjeg načelnika Ljubiše Ćosića za načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo.

"Smatramo da je Ćosić ovaj mandat odradio dobro i imaće podršku SP-a", rekao je Pajić i dodao da se nada da će SP u narednim godinama još ojačati i za četiri godine izaći na izbore sa kandidatom za načelnika opštine.

Bivši potpredsjednik NDP-a Niko Trifković rekao je da je gotovo polovina Opštinskog odbora NDP-a, odnosno svi bivši članovi NDS-a, prešlo u SP i da ovo nije prvi slučaj jer se odavno vrši odliv članstva iz stranke.

"Na naše upozorenje niko nije obraćao pažnju. Vrh Opštinskog odbora NDP-a je vidio samo svoje lične interese i mi smo odlučili da pređemo u SP", pojasnio je Trifković i podsjetio da je kao član NDS-a na proteklim lokalnim izborima osvojio mandat u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo, koji je nedavno vratio.

Trifković je istakao da je jedan od razloga prelaska i neslaganje sa politikom NDP-a, posebno sa nekim tajnim sastancima koji se vode u vrhu stranke.