latinica  ћирилица
20/05/2016 |  15:32 | Autor: SRNA

U subotu pretežno sunčano

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno sunčano, a na jugu i u istočnim predjelima prije podne se očekuje umjereno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana.
Proljeće / Ljeto - Foto: RTRS
Proljeće / LjetoFoto: RTRS

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, na jugu umjerena do pojačana bura, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha biće od pet do 10 stepeni, na jugu do 16, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Drugog dana vikenda biće toplije i pretežno sunčano vrijeme sa malo oblaka.

Tokom jutra magla je moguća ponegdje oko rijeka i po kotlinama na sjeveru i istoku.

Danas je oblačno vrijeme, ponegdje sa kišom i pljuskovima.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica nula stepeni, Čemerno pet, Kalinovik, Goražde i Kupres sedam, Han Pijesak osam, Gacko i Ivan-sedlo devet, Sokolac 10, Nevesinje 11, Šipovo, Bileća, Mrkonjić Grad, Јajce i Sarajevo 12, Rudo, Foča, Bugojno, Livno i Srebrenica 13 stepeni Celzijusovih.

U Višegradu, Trebinju, Mrakovici, Drvaru, Tuzli, Zenici i Zvorniku danas je u 14.00 časova izmjereno 15 stepeni Celzijusovih, Bijeljini, Gradačcu, Mostaru, Neumu i Čapljini 17, Banjaluci i Doboju 18, Ribniku i Sanskom Mostu 19, Srpcu i Prijedoru 20 stepeni Celzijuosvih.