latinica  ћирилица
20/05/2016 |  18:03 | Autor: SRNA

Vulin: Srbija nije ni tražila, ni izazvala ratove

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija ratove koje je vodila nije ni tražila, niti izazvala.
Aleksandar Vulin - Foto: TANЈUG
Aleksandar VulinFoto: TANЈUG

"U ratovima koje smo vodili, ratovima izazvanim i dovedenim bez naše volje od mnogo moćnijih i silnijih, pokazali smo da nam je stalo do našeg naroda, koliko i do bilo kog drugog čoveka", rekao je Vulin.

Vulin je na manifestaciji "Balkanski skok prijateljstva", održanoj na aerodromu Lisičji Јarak, poručio da je Srbija ponosna na svoje borce.

Vladika pakračko-slavonski Јovan Ćulibrk, koji je aktivni padobranac, prenio je blagoslov učesnika Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, i poručio da se ničim, osim svešteničkim i monaškim činom, ne ponosi više kao crvenom beretkom 63. Padobranske brigade Vojske Srbije.

"Balkanski skok prijateljstva" održava se od 1994. godine i nastao je saradnjom grčke unije rezervnih padobranaca i tadašnje 63. padobranske brigade Vojske SR Јugoslavije.

Ove godine manifestacija je okupila 130 padobranaca iz Srbije, BiH, Francuske, Belgije, Rusije, Njemačke, Grčke, Izraela, Mađarske, Bugarske, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

U okviru manifestacije, danas su prvi put padobranom skočili ministar rada Aleksandar Vulin i 83-godišnja Јovanka Ostojić, majka Gorana Ostojića - vojnika poginulog na Košarama.

Oni su skočili u tandemu sa instruktorom 63. padobranske brigade iz aviona "cesna-182", sa 3.000 metara visine.

Manifestaciju organizuju Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade "Arhistratig" i Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Mininstarstva odbrane, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Padobranskog kluba "Feniks".