latinica  ћирилица
20/05/2016 |  18:37 ⇒ 20:58 | Autor: RTRS

Srbi ogorčeni zbog izbornih manipulacija u Srebrenici (VIDEO)

"Koalicija Zajedno za Srebrenicu", koju čini 11 političkih partija, najoštrije osuđuje kandidaturu Desnice Radivojevića za načelnika opštine Srebrenica. Namjera je, kažu, da se razbijanjem srpskog glasačkog tijela, obezbijedi pobjeda aktuelnog načelnika Ćamila Durakovića
Srebrenica - Foto: RTRS
SrebrenicaFoto: RTRS

Desnica Radivojević je kao visoki funkcioner SDA jedino promovisao probošnjačku politiku i sad pokušava da se nametne kao nezavisni –srpski kandidat za načelnika Srebrenice. To je podvala- smatraju srpski predstavnici u ovoj opštini

- Njegova uloga u ovom trenutku je krajnje sumnjiva i ima za cilj razbijanje srpskog glasačkog tijela, kao i produžavanje teškog života, kaže Radomir Pavlović (SNSD).

Upozoravaju, samo izbornim manipulacijama, kupovinom glasova i ubacivanjem kandidata koji ne živi u Srebrenici može se dogoditi da u opštini, gdje Srbi imaju 7500 a Bošnjaci 5500 birača, na čelo bude izabran ponovo Duraković.

- Ako ima moralnih i ljudskih vrijednosti, on će shvatiti da je zaista zalutao. On 30 godina nije stanovnik Srebrenice, rekao je Momčilo Cvjetinović (SDS).

Za Mladena Grujičića, kandidata za načelnika opštine Srebrenica u ime srpskog naroda, ovo je pokušaj novog izbornog inženjeringa.

- Bojimo se istog scenarija kao i za prethodne izbore kada se pojavio Radojica Ratkovac i koji je razjedinio srpsko jedinstvo, uzeo nekih 1300 glasova koji su nas koštali pobjede Ćamila Drurakovića, istakao je Mladen Grujičić, kandidat za načelnika opštine Srebrenica .

Osim kandidature Desnice Radivojevića, Ćamila Durakovića i Mladena Grujičića za načelnika Srebrenice , svoju kandidaturu kao nezavisnog kandidata najavljivao je i Husein Husejnović ali se, kako saznajemo, nakon velikih pritisaka i optužbi za izdaju Bošnjaka, povukao.