latinica  ћирилица
21/05/2016 |  14:12 ⇒ 19:14 | Autor: TANЈUG

Objavljene prve fotografije olupine egipatskog aviona (FOTO)

Egipatska vojska objavila je prve fotografije pronađenih dijelova olupine aviona sa leta MS804 iz Pariza za Kairo koji se u četvrtak srušio u more.
Objavljene prve fotografije olupine egipatskog aviona - Foto: nezavisne novine
Objavljene prve fotografije olupine egipatskog avionaFoto: nezavisne novine

Objavljene su prve fotografije aviona "Idžiptera" koji se u srijedu uveče srušio u Sredozemno more. Istražitelji su potvrdili da je u avionu izbio požar na nekoliko mjesta samo nekoliko minuta prije nego što se letjelica srušila. Egipatski mediji javljaju da je pronađena i "crna kutija".

Avioni i brodovi iz Egipta i još pet zemalja nastavili su danas da pretražuju šire područje Sredozemnog mora kako bi pronašli ostatke aviona kompanije "Idžipter", koji se srušio sa 66 putnika i članova posade.

Kako se navodi, dijelovi olupina su pronađeni 290 kilometara sjeverno od mediteranskog grada Aleksadrije.

Istražitelji su u moru pronašli dijelove aviona, garderobu, žuti pojas za spasavanje.

Egipatski mediji javljaju i da je pronađena "crna kutija" u blizini mjesta pada aviona. "Crna kutija" bi mogla da da odgovore na sva pitanja šta se dešavalo u avionu prije kobnog pada.

Uzrok pada aviona još uvijek je nepoznat, ali je francuska agencija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja navela da je egipatski avion prije pada emitovao automatske poruke da je u letelici prije pada bilo dima.