latinica  ћирилица
21/05/2016 |  15:49 | Autor: SRNA

Radovanović ponovo predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece

Na Izbornoj skupštini Udruženja roditelja sa četvoro i više djece Republike Srpske za predsjednika je ponovo izabran Јovan Radovanović, koji je poručio svim političarima u Srpskoj da povećanje nataliteta mora biti nacionalno pitanje broj jedan u Republici Srpskoj.
Izborna skupština Udruženja roditelja sa četvoro i više djece - Foto: SRNA
Izborna skupština Udruženja roditelja sa četvoro i više djeceFoto: SRNA

Radovanović očekuje da će do kraja godine u parlamentu Republike Srpske biti usvojen novi Zakon o dječijoj zaštiti.

On je rekao da će prioritet u radu Udruženja biti ostvarivanje prava na dječiji dodatak minimum po 100 KM po djetetu, nacionalne penzije za majke sa četvoro i više djece, stambeno zbrinjavanje ovih porodica.

"Mislim da sve treba dati u interesu djece i porodice, ali se bojim da će za koju godinu biti kasno jer ćemo imati sredstva, ali nećemo imati kome da ih damo jer biološki nestajemo", rekao je Radovanović novinarima, nakon Izborne skupštine Udruženja.

Predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece iz Mrkonjić Grada Miljka Antić rekla je novinarima da je republičko Udruženje koje je vodio Јovan Radovanović postiglo cilj dobijanje statusa udruženja od javnog interesa.

Na Izbornoj skupštini Udruženja, koja je danas održana u Banjaluci, usvojen je izvještaj o radu predsjednika Udruženja u prošlogodišnjem četvorogodišnjem mandatu.